Multiday | Abisko MTB Singletrack

Multiday | Abisko MTB Singletrack
From SEK SEK8,449.00
  • Duration: 4 Days (approx.)
  • Location: Abisko, Norrbotten County
  • Product code: PRSSHP

Cykling i fjällen är en upplevelse utöver det vanliga. Att från cykelsadeln få njuta av stigar som slingrar sig i fjällbjörkskogen och vidare upp på kalfjället. Vyerna som möter oss på vägen är storslagna. Med guide kan du bara njuta av cykling och fjälläventyret och låta dig bli omhändertagen.

FJÄLLCYKLING

Abisko är som finast i sina höstfärger och erbjuder många varierande cykelstigar i myggfri fjällmiljö. Du bor mitt i Abisko nationalpark med sina mäktiga fjäll och vackra forsar. Du har utsikt över den berömda Lapporten och det stora Torneträsket.

Under turerna gör vi korta stopp på naturliga platser för teknikövningar såsom hur man cyklar över stenar, rötter, spänger och väljer en bra rutt. Vi bjuder på tips och trix för att underlätta fjällcyklingen. Tillsammans skall vi kämpa oss uppför och lämna några glädjetjut på väg ner.

Det är skönare och lättare ifall du har cyklat en del tidigare. Det är kuperat med både stenar, rötter och spänger. Vi kommer också ibland att skuffa cykeln uppför, du ska ändå inte låta höjdskillnaderna avskräcka dig. Vi tar välförtjänta pauser, äter nötter, choklad och njuter av fjällutsikten och gemenskapen.

Vi som ordnar Bikecampen heter Åsa och Lone. Att cykla är något av det roligaste vi vet och vi vill att ni ska få testa på det härliga med fjällcykling. Glada och inspirerande Åsa Säfström är cykelguide på plats i Abisko med god lokalkännedom. Lone Widestam är en cyklande vildmarksguide som inte är gjord för raka vägar utan föredrar smala stigar, hon är mer van vid mindre backar då hon för det mesta cyklar i södra Finland.

I Abisko finns Sveriges högst belägna fjällstation och det är faktiskt möjligt att cykla upp till Låktatjåkko fjällstation på 1228 meters höjd. Om gruppen vill kan vi göra ett försök. Väl uppe njuter vi av våffla – kanske den godaste du ätit!